فرشهایی که به دلیل استفاده زیاد، ریشه هایشان از بین می رود، نیاز به ریشه دوزی دارند.
همچنین به دلیل پوسیدگی چله، بویژه چله های پنبه ای فرش نیاز به مرمت دارد.
در صورتی که تمام ریشه های فرش از بین رفته باشد، باقیمانده ریشه را از ابتدای بافت با قیچی بریده و ریشه دوزی انجام می شود و چنانچه قسمتی از ریشه ها از بین رفته باشند، همان قسمتها را قیچی کرده و مرمت را انجام می دهند.
قبل از ریشه دوزی، ابتدا باید با انتخاب نخ، روش تهیه آن و انتخاب سوزن آشنا شوید: انتخاب چله:در روش بطلمه نخ چله باید مقداری از نخ چله مبل نازک تر باشد.
به فرض، اگر مبل 30 رج باشد؛ یعنی نخ پله 15-20 لا داشته باشد، نخ چله ای که برای بطلمه از ان استفاده می شود، باید نخ چله 12-20 لا یا نخ چله مناسب مبل 40 رج باشد.
البته، رفوگران برای انتخاب چله (چله ای که برای بطلمه انتخاب می کنند) با چله خود مبل مقایسه می کنند و چنانچه ضخامت چله مبل مناسب با چله انتخابی برای بطلمه باشد آن را برای نخ چله بطلمه انتخاب می کنند.
نخ چله انتخابی به این دلیل، قدری نازک تر از نخ چله مبل از لحاظ رجشمار در نظر گرفته می شود که (از لحاظ ظرافت و نازکی چله بطلمه برابر با نخ چله داخل گره ها مبل انتخاب می شود) مبل حالت بادکردگی پیدا نکند، قسمت رفو مشخص نشود، همه قسمت رفو شده هم سطح و هماهنگ با قسمتهای دیگر مبل باشد.
انتخاب سوزن: رفوگران، برای انتخاب سوزن متناسب با مبل، سوزن را داخل مبل فرو می برند، چنانچه سوزن به راحتی در داخل مبل فرو رود و در مبل حرکت کند آن را به کار می برند.
البته این روش حالت عامیانه و متداول در بین رفوگران دارد.
روش علمی انتخاب سوزن آن است که نخ چله انتخاب شده در سوزن به راحتی داخل شود.
هر چه شماره سوزن بالا رود، سوزن نازک تر می شود و هر چقدر سوزن نازک تر باشد، سوراخ آن کوچک تر می گردد.
سوزنهای نازک تر بیشتر برای مرمت مبلهای ریز بافت و ظریف استفاده می شود.
انتخاب نخ بطلمه: برای نگهداری و اتصال نخ به چله به مبل به یک نخ کمکی نیاز امبلشویی دراصفهان تعمیر ریشه فرش دستبافت دراصفهان مبلشویی خوب در اصفهان بهترین مبلشویی در اصفهان